Hogyan kell csillagszóróval írni – és lefényképezni?

A csillagszóró önmagában is szép, de ha írsz is vele a levegőbe, igazán cool látvány tud lenni. Ehhez adunk most tippeket.

Amire szükséged lesz:

  • 3 ember: egy, aki fényképez, egy, aki begyújtja a csillagszórókat, egy, aki ír a csillagszórókkal
  • 1 fényképezőgép
  • Állvány (ha nincs, akkor tedd le valami stabilra)
  • Csillagszórók
  • Öngyújtó vagy gyufa

Fényképezőgép beállításai

A kamerát előre állítsuk be, majd biztonságosan rögzítsük az állványra. Állítsuk be a zársebességet: válasszuk a shutter priority módot. Próbálkozzunk az idővel, mert ez attól függ, mit írunk ki a csillagszóróval, de nagyjából 10 másodperc elegendő (egy szív rajzolásához azonban 5 másodperc is elég sok volt).

Hogyan írjunk a csillagszóróval?

Ehhez sokat kell majd kísérletezni. Először is álljunk szembe a kamerával. Nyújtsd ki a kezed jobbra, s visszafelé, jobbról balra írd le a szót (mivel szemben állsz a kamerával, így a fényképen fordítva, tehát helyesen lesz – igaz, a kész képet később is tükrözheted). Ha jobbkezes vagy, észre fogod venni, hogy bal oldalt, a szó végénél (mivel oda már nem ér úgy a kezed) kisebb helyet használsz fel az írásra. Ezt nem árt figyelembe venni, amikor írsz (a balkezeseknél ez nyilván fordítva lesz).

Az írott betűk szebben hatnak, mint a nyomtatottal írtak, mivel a kamera felveszi a csillagszóró valamennyi mozgását, így nem állhatsz meg szóközt tenni a betűk közé. A csillagszórókkal folyamatosan, lazán írj.

Az a személy, aki begyújtja a csillagszórót, amint átadja, elhúzódik a kamera látószögéből. Az a személy, aki ír a csillagszóróval, ezzel egyidejűleg oda helyezi a kezét, ahonnan kezdi az írást, s jelzi a fényképezőgépes társának, hogy készen áll. A zár elég hangosan kattan ahhoz, hogy az író hallja, s ekkor elkezdheti az írást. Ha az előtt fejezi be az írást, hogy a zárszerkezet újra bezáródna, akkor csak tartsa nyugalomban a kezét a csillagszóróval, amíg szükséges.

Legyetek ötletesek!

Ha már ráéreztetek, hogyan kell a csillagszóróval írni, kreatívkodjatok:

  • Különféle alakzatokat is „festhettek”.
  • Egyszerre többen is írhattok, „festhettek”.

Szeretnéd megvalósítani? A csillagszórókat nálunk is megvásárolhatod, de megtalálod nálunk a legnépszerűbb tűzijáték típusokat is, hogy feldobd a hangulatot.

Kapcsolódó bejegyzések