Hogyan szervezzünk szülinapi partit gyerekeknek?

A gyerekek imádják a partikat, a születésnapi zsúrok és partik viszont mindenképpen a legkülönlegesebbek a kicsik számára. Mindemellett viszont sok előkészületet és erőfeszítést igényelnek a szülők részéről. Reméljük, írásunk segít egy picit, hogy mindez könnyebb legyen, hiszen összeszedtünk sok-sok tippet és javaslatot a születésnapi partikhoz.

A születésnapi parti témája

Ma már egyre divatosabb, hogy a gyerekek születésnapi zsúrját valamilyen téma köré építjük. Általában a gyerekeknek már megvan az erre vonatkozó elképzelésük, de azért nem árt, ha tudjuk, milyen tematikájú szülinapi partik divatosak manapság:

  • Hercegnős vagy szuperhősös parti: Nyilván az egyik legnépszerűbb téma, a gyerekek kedvenc karakterüknek öltözhetnek be. E köré építhetjük a játékokat, tevékenységeket is, sőt, pihenésképpen egy népszerű mesefilm megtekintését is beiktathatjuk a programba.
  • Világűr parti: Csavarjuk lejjebb a fényeket, ragasszunk világító csillagokat a falra, plafonra, szerezzünk be nagy, égitestekre emlékeztető lufikat, használjunk világűr témájú asztaldekorációt, játsszunk űrhajós játékokat, s akár egy kis tűzijátékkal is feldobhatjuk a gyerekek hangulatát.
  • Balerina parti: Melyik kislány szívét nem önti el a melegség, ha a csodás, karcsú balerinákra gondolnak? Ha kislánynak szervezünk szülinapi zsúrt, nehezen találhatnánk jobb témát. Díszítsünk mindent fel babarózsaszínbe, ne fukarkodjunk a méhsejt gömbökkel, pompomokkal, használhatunk az asztaldíszekhez tüllt, de akár megkérhetjük a kis vendégeket is, hogy a nagy partira húzzanak tüllszoknyát.
  • Cápa parti: A kisfiúk imádják a cápákat, így ez egy igazi cool téma egy fiú partira. Domináljon a kék és fehér, teremtsünk tengeri hangulatot, s megnézhetjük együtt a Cápamesét.

Meghívó

Vegyetek vagy készítsetek a parti témájának megfelelő meghívót. Ezen okvetlenül szerepeljen a helyszín, az időpont, a cím, valamint az is, hogy mit kértek a résztvevőktől (pl. valamilyen jelmezben kell megjelenni stb.). Praktikus kérni a meghívottaktól azt is, hogy jelezzék időben, hogy el tudnak-e jönni. Fontos, hogy rajta legyen az egyik szülő telefonszáma is. A születésnapossal egyeztessük le, kiket szeretne meghívni, és juttassuk el számukra a meghívókat.

Beöltözős vagy nem beöltözős buli?

Ha beöltözős szülinapi zsúrt szervezünk, az a vendégektől (és szüleiktől) is nagyobb erőfeszítéseket kíván meg. Ugyanakkor a gyerekek nagyon élvezik. Ha nem is minden születésnapon, de legalább egyszer adjuk meg ezt a különleges élményt a gyermekünknek.

Szülinapi dekoráció

A gyerek szülinapi dekoráció segít megadni a hangulatot, ez határozza meg leginkább a szülinap tematikáját. Ha nincs különösebb témája a szülinapnak, akkor is válasszuk ki, milyen színek és minták fognak dominálni.

szülinapi lufidekoráció

A dekorációt magunk is elkészíthetjük vagy nagyon klassz dekorációs termékeket vásárolhatunk. A gyerekek szülinapi partijához (is) nagyon illenek a léggömbök – ez esetben ne fukarkodjunk kreatívak lenni. Azon túl, hogy elengedünk néhány (vagy sok) héliumos lufit a helyszínen (persze csak ha bent vagyunk), használhatunk komplett installációkat, készíthetünk lufis tortát, használhatunk lufikat vicces fotózásokhoz. De feldobhatjuk a partit pom-pomokkal, méhsejt gömbökkel, zászlófüzérekkel, szélkerék dekorációkkal is. Ha tehetjük, a tematikának vagy szín- és formavilágnak megfelelően készítsük el az asztal dekorációját is.

Gyerek szülinapi ételek

Ha már tudjuk, hány kis vendég érkezik a partira, gondoljuk át, mennyi ételre lesz szükség. Tájékozódjunk, hogy van-e valamelyik gyereknek allergiája, speciális igénye, nekik készüljünk alternatívával. Sok ötletet meríthetünk az interneten arra, hogy milyen ételekkel, sütikkel, rágcsával készülhetünk, de itt is igaz, hogy nagyon klassz tud lenni, ha mindez illeszkedik a szülinap témájához. Arra is figyeljünk, hogy a gyerekek ne csak édességet egyenek.

Játékok

Bár a gyerekek könnyen feltalálják magukat, nem árt, ha készülünk néhány játékkal. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a szerintünk 5 legjobb lufis játékot – biztos siker.

Kiemelt fotó: Freepik

Kapcsolódó bejegyzések