A legjobb lufis játékok gyerekeknek

A lufi nem csak remek partidekoráció, de remek játékokat is lehet vele játszani. Ezek közül osztjuk meg 5 kedvencünket, ami biztos minden gyerekpartit feldob majd.

Taposs a névre!

Mindegyik gyerek írja fel a nevét egy lufira. Dobjátok az összes léggömböt a szoba közepére. Állítsuk be a stoppert 30 másodpercre (ha kevés gyerek, s így lufi van, lehet kevesebb), és eresszük rá a gyerekeket a lufira: hogy minél többet összetapossanak. Amikor lejárt az idő, nézzük meg, kinek taposták össze a lufiját: ők kiestek. Azok, akik bent maradnak a játékban, kapnak újabb 20 másodpercet. Annyi kört csináljunk, míg végül már csak egy lufi marad: ő a győztes.

Lufis szókereső

Osszuk a gyerekeket két csapatba. Mindkét csapatnak készítsünk 7-7 lufit mindegyiken egy-egy betűvel, mely kiadja a G-Y-Ő-Z-T-E-S szót. Dobáljuk szét a lufikat a szobában: az nyer, aki előbb kirakja lufikból a GYŐZTES szót.

Pukkasztós játék

A gyerekek alkossanak két csapatot. Mindkét csapatnak egyenlő számú, de csapatonként különböző színű lufikat készítsünk össze. Készítsünk elő két egyforma széket is, a lufikat pedig szórjuk szét a szobában. A gyerekek álljanak sorba, majd indítsuk el a játékot. Az első játékosnak szereznie kell egy saját csapatához tartozó színű lufit, odaszaladni a székhez, és úgy ráülni a lufira, hogy az eldurranjon. Amikor a lufi eldurran, indulhat a következő játékos. Az a csapat győz, amelyiknek előbb eldurrannak a lufijai.

Lufiseprés

Mindkét csapat kapjon egy-egy adagnyi lufit. Sorakozzanak fel a startvonal mögé. A feladat, hogy a célvonalig kell eljuttatniuk a lufikat egy seprű segítségével. Amelyik csapat előbb végez, az a győztes.

Lufifogós tánc

Hagyjuk, hogy a gyerekek táncoljanak, s közben egy lufit dobáljanak. Amikor a zene megáll, az a gyerek, akinél a lufi éppen van, elkiáltja valaki nevét, s a lufit a magasba dobja. Annak a gyereknek, aki a nevét hallotta, el kell kapnia a lufit, mielőtt az földet érne. Ha ez nem sikerül, kiesett. Addig játsszuk, míg már csak a győztes marad.

Kapcsolódó bejegyzések